Bufen Vents de Canvi (6a – 40m)

  • 1a ascensió: el 26/02/2017 per Victoria i Roger. Es comença a obrir una tarda d’estiu del 2011 perJordi i Roger.
  • Estat: Parcialment equipada amb claus i espits. Reunió equipada amb un parabolt i dos claus. 1r llarg de 30m, 2n llarg de 10m.
  • Material recomanat: 10 cintes, joc de tascons, microfriends i camalot nº2.
  • Situació: Es troba a la paret més alta del conjunt de la cinglera sud del pic de l’Àguila. Per arribar-hi, prendrem el sender que surt planejant cap al pic de l’Àguila des del coll on es troba l’aerogenerador més oriental. A l’altura de la paret, ens enfilem camp a través fins al peu de via. (5 minuts)
  • Orientació: Sud.
  • Descripció: La via va a buscar el terreny més fàcil per atacar la immensa muralla que conforma aquesta paret. Es comença escalant una placa per anar a buscar un desplomet fissurat que ens serveix per autoprotegir-nos, i després de superar-lo i continuar una mica més amunt, ens desviem a l’esquerra per terreny més fàcil. Ens preparem per superar, ara sí, un desplom de veritat, que ens exigirà potència física i després anirem traçant el camí més evident cap a l’esquerra en busca de la feixa que ens durà a la gran plataforma on hi ha la reunió. El balcó és privilegiat per les seves vistes a tota la cubeta de Móra, i no som els únics animals que en gaudim, ja que les cabres del terme també l’utilitzen per refugiar-se. El segon llarg, no té misteri, es tracta de seguir el diedre fissurat fins al cim, on per assegurar al company de cordada ho farem amb el propi cos ja que no hi ha reunió. S’ha fet cadascun del passos en lliure, però no s’ha encadenat encara el primer llarg.
  • El perquè del nom de la via: En al·lusió als aerogeneradors instal·lats que aprofiten el vent per generar energia elèctrica. El canvi de paradigma d’utilitzar recursos fòssils(perquè han de ser combustibles?), limitats, i amb un greu impacte ambiental (si són cremats o fissionats) per la vida humana a la terra d’avui, demà i el futur com són l’urani, el carbó, el gas… a utilitzar recursos renovables per auto abastir les necessitats energètiques de la humanitat. Tot i ser un canvi en la forma, no és un canvi en el fons, ni l’energia serveix per abastir exclusivament l’entorn ni la propietat és local.

2 pensaments sobre “Bufen Vents de Canvi (6a – 40m)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s