PROTEGIM L’ÀGUILA CUABARRADA

Móra d’Ebre tallarà camins a la Picossa per assegurar la reproducció de l’àguila cuabarrada

L’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, han acordat desaconsellar el trànsit a peu i en vehicles a la zona de la Cova de la Porca i l’Estel. El període previst de restricció comença el 15 de febrer i s’allargarà fins a finals d’abril, depenent de com evolucioni la pollada.
La mesura de la regulació del pas pels camins afectats s’adopta per a afavorir la reproducció de la parella d’àguila cuabarrada existent a la zona, ja que s’ha comprovat que en els darrers set anys, aquesta parella d’aus no ha niat amb èxit, tot i disposar d’aliment abundant, la qual cosa fa pensar al Cos d’Agents Rurals que la causa de la no-reproducció serien les pertorbacions humanes durant el període de reproducció i incubació.
L’any passat, el Cos d’Agents Rurals va tancar els senders més pròxms als nius però es van detectar incompliments per part dels usuaris dels camins, la qual cosa va fer que les àligues tornessin a abandonar la posta. Per tot plegat, enguany es vol actuar amb més antelació per a intentar explicar als propietaris i excursionistes el motiu pel qual es vol regular el pas de persones pels camins pròxims al cim de la Picossa.
Es dóna la circumstància que el paratge, molt estimat pel veïnat de Móra d’Ebre atès que la Picossa és la muntanya més alta del terme (gairebé 500 metres d’altura), gaudeix d’una protecció de la Unió Europea justament perquè acull l’hàbitat d’aquesta parella d’àguiles.
La legislació catalana, estatal i europea protegeix aquesta espècie i prohibeix la pertorbació intencionada de les àguiles durant el període de reproducció i obliga les administracions a adoptar mesures necessàries per assegurar-ne la conservació.

Els senders marcats en vermell son els que en principi no seran transitables durant el període de restricció, mentre que els que estan en groc son les rutes d’ascensió a la Picossa que restaran obertes. La Punta de l’Estel també queda dins de la zona restringida. Us preguem que sigueu respectuosos amb la norma i que la vostra actitud sigui una vegada més un exemple a seguir, com a excursionistes o com a usuaris del medi natural, en som directament responsables de la seva conservació.

scan

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s