La punta de l’Home

CAMÍ DE FLIX A LA FATARELLA, AL SEU PAS PER ASCÓ, I LA PUNTA DE L’HOME

El primer tram el farem amb el cotxe. Sortirem d’Ascó per la carretera de la Fatarella i al cap d’un quilòmetre aproximadament, agafarem un camí força bo que seguirem sempre pel seu traç principal fins a trobar el punt d’inici del circuit de l’excursió. En aquest punt trobem alguns espais on és possible aparcar 6 o 7 cotxes.

Descripció del camí
Comencem a caminar en el sentit de la marxa que portem, per la mateixa pista.
Arribem a una important cruïlla, on el nostre camí gira a l’esquerra, nosaltres seguim recte. Un indicador ens dirigeix a la Serra de La Fatarella.
Seguim per un camí ample i força trillat. Anem deixant alguns camins d’accés a dreta i a esquerra que porten als masos del contorn, el terreny és de explotació agrícola on predominen els ametllers i les oliveres.
Trobem un sender ample i molt evident a l’esquerra amb un indicador. És el Camí de Flix a la Fatarella. L’agafem i comencem a endinsar-nos en zona més boscosa. L’ample de la sola, suggereix un camí de bast, prou ample per a que puguin passar els animals de càrrega. Els marges de bella factura, delaten la seva antiguitat i van calçant el camí que va pujant dreturer fent bones llaçades que ajuden a fer més plaent la pujada. Seguim atents als pals indicadors i també trobarem alguna fletxa de color groc. El camí és força net i ben desbrossat.
Arribant dalt el serret, podem observar uns forats practicats al talús vora el camí. Son refugis improvisats que van fer els soldats durant la Guerra Civil.
Arribem dalt la serra, on trobem un altre indicador i la gran pista que es va obrir per fer els aerogeneradors. Girem a la dreta, de moment planejant.
Durant una bona estona seguirem aquesta pista tot trobant els aerogeneradors, fins que a la nostra dreta, i a través de la pineda, veurem el vèrtex geodèsic de la Punta de l’Home, a on ens dirigim. Aquest vèrtex és el punt d’unió dels termes d’Ascó, La Fatarella, Ribarroja i Flix.
Ara agafem un senderó incert que surt direcció nord tot planejant. És l’únic sender que hi ha, però està més embrossat i cal estar amatent per no perdre’l. Alguna fita ajuda a seguir-lo i el ferm està força trepitjat.
Primerament va seguint per sobre la llomada sense baixar gairebé gens, per dins d’un bosc esclarissat que permet veure les magnífiques vistes. Aviat gira cap a l’Ebre i comença a baixar fort cap a la vall. El terreny es torna matollar, passem per un estret de grans pedres i seguim baixant pràcticament rectes cara una torre elèctrica que veiem al fons. El sòl del sender és més desfet i llisca més.
No arribem a la torre que veiem, el nostre sender gira a la dreta i acaba baixant a un camí ample de servei als conreus i que seguim a la dreta.
Ara ja anem per pista i seguim baixant entre conreus, deixarem alguns camins d’accés al masos i conreus dels voltants i sempre seguint la pista principal arribarem als nostres vehicles.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s