Perles, Punta Aguilar i Barranc de la Fotg

Perles-Punta d’Aguilar-Barranc de La Fotg-Perles

COM ARRIBAR-HI.-        Sortirem de Móra d’Ebre pel camí de Sant Jeroni (asfaltat), fins arribar a la cruïlla de Perles, llavors seguim direcció Perles. Trobarem un tòtem indicador i agafarem el camí de la dreta (direcció Perles i Balcó de Ximet) i ja no deixarem el camí principal. Quan el camí fa un gir de 90º a la dreta, deixa una pista particular a l’esquerra i una altra que surt enfront, nosaltres seguim encara el GR i al cap de 100 metres, trobem un espai no conreat on es possible aparcar bastants cotxes. Aquest serà el nostre punt de partida.

DESCRIPCIÓ DE L’EXCURSIÓ.-    Tornem enrere buscant la cruïlla i agafem el camí que surt direcció nord. El seguim tot planejant i veiem a la nostra dreta un mas enrunat, pocs metres després agafarem un sender que surt a l’esquerra i comença a pujar dreturer.

Trobem una bifurcació i nosaltres seguim pel sender de la dreta. Seguim pujant.

Arribem a l’últim dels aerogeneradors de la cresta de Xarcums i trobem un pal indicador. Seguim a la dreta en suau ascens, en direcció a la Punta d’Aguilà.

El sender mor en un pany de paret, equipat amb cadenes, que ens cal superar. És un pas poc difícil i no generarà cap problema en particular. Després seguim pujant a la dreta per la pendent somital que ja ens porta al cim.

Som al cim de la Punta d’Aguilà, de 492 m. Seguim baixant pel cordal contrari. Ara ens trobem amb el clàssic munta-i-baixa dels cordals de les serres.

Trobem una bifurcació, el ramal de l’esquerra ens dirigeix a la banda d’Ascó, nosaltres agafem el de la dreta que ben aviat girarà decidit en direcció sud i començarà a baixar fort tot buscant la capçalera del barranc de La Fotg.

Som al capçal del barranc, ens hi endinsem uns metres, tot seguint-lo de baixada i al cap de poc l’abandonarem per la dreta, pujant per fort pendent a un llom.

Ara trobem el camí que puja del riu Ebre, del Pas de Barca de Garcia, nosaltres girem a la dreta i pugem en direcció a la Punta del Barco, a la que podríem accedir, si bé el nostre sender torna a girar a la dreta i se n’allunya.

Entrem a un bosquet jove, producte d’un vell incendi que va arrasar la zona. El camí planeja i es fa agradable de seguir.

Una breu baixada ens porta al costat d’un aljub de pedra en sec, que avui dia està en funcionament. Aquí ja trobem el camí particular que porta a aquests conreus i que seguim en direcció sud.

Arribem a una pista que creua, és el camí de Perles que nosaltres seguirem a la dreta tot pujant suaument i que ens durà en poc temps als nostres vehicles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s